Left on the Move Left on the Move Left on the Move

Nota de Solidaridat a les victimes del atemptat de Barcelona

Nota de Solidaridat a les victimes del atemptat de Barcelona

Charles Rosa/Portal de la Izquierda

La tarda d´ahir dijous (17/08), un atemptat terrorista va atacar al centre de la ciutat de Barcelona, que forma part de Catalunya va ser a les Rambles un lloc de trovada de moltes persones tant catalanes com també molts turistes. Una furgoneta, conduída per com van declarar uns agents del ISIS, va atropellar una gran multitud que es trovaba a les Rambles, una zona molt turística de la capital catalana. Tretze morts de moment han estat confirmats i prop d´uns 80 ferits es troben en diferents hospitals. Dos homes estan presos fins ara i estant acusads de participar en el atac terrorista.

No es tracta d´un fet aillat. Desde el mes de juriol del 2016, el grup terrorista ISIS está adoptant una táctica odiosa de utilitzar camions, furgonetas en contra de grups de personas a diferents paísos d´Europa. Així com va passar a Nice, Berlin, Londres o a Estocolmo, a on més de 100 víctimes inocents van perdre la vida.

Desde Brasil, nosaltres militants del PSOL clarament rebutgem aquestas accions terroristes que amb molta covardía masacren a les ciutadades i els ciutadans tant al vell continent l´Europa com al Orient Mitjá obrin unes escletjes perque la extrema dreta xenofóbica aprofiti la situació de la por colectiva i faci propostes cada vegada més antiislámiques. No es per casualitat, que els neonazis en els EUA sortint tranquilament al carrer, com vem poder veure a Charlottesville el darrer dissabte dia 12 d´agost. A partir d´aquests fets lamentables, l´unitat de l´esquerra nord-americana (DSA, IWW, ISO i d´altres que estant treballant conjuntament) i dels moviments dels negres (BLM, p. ex.) va reaccionar amb molta firmesa per enfrentarse físicament en contra de la violencia feexista

La nostra possició es que, en aquets moments, es molt important la solidaritat entre tots els pobles i de les classes traballadoras per poder donar soport al dolor dels familiars de les víctimes i poder combatre a les mostres feeixistes!. Contra la brutalitat dels terroristes, no hi ha dialeg possible, com ho han demostrat las dones valentes kurdes de Rojava.

Tota la nostra solidaritat a les víctimes del atemptat a les Rambles!

Fora el terrorisme del ISIS!

A new page to support and build new alternatives in Latin America and the world, defending the power of the workers and people against the 1% of the rich and privileged, and a society without exploitation.

Writing office

  • Pedro Fuentes
  • Bernardo Corrêa
  • Charles Rosa
  • Clara Baeder